Zveza Srbov Slovenije je čestitala Dan samostojnosti in enotnosti Republike Slovenije predsedniku države gospodu Borutu Pahorju, predsedniku Vlade gospodu Janezu Janši in predsedniku Državnega Zbora gospodu Igorju Zorčiču.

Ob tej priložnosti čestitamo tudi vsem državljanom in državljankam Republike Slovenije današnji državni praznik ter jim želimo vse najboljše v prihajajočem novem letu.

Besedilo čestitke:

Čestitka ob Dnevu samostojnosti in enotnosti

Spoštovani,

dovolite, da Vam v imenu Zveze Srbov Slovenije iskreno čestitamo ob Dnevu samostojnosti in enotnosti Republike Slovenije.

Slovenski narod je pred tridesetimi leti sprejel zgodovinsko odločitev o življenju v samostojni in suvereni državi, v kateri so tudi mnogi pripadniki srbske narodne skupnosti našli svoj novi dom. Veseli nas, da naše sobivanje v skupni domovini že tri desetletja zaznamujeta ravno enotnost in spoštovanje različnosti, ki sta tudi osnovni vrednoti, na katerih temelji družina evropskih narodov.

Trdno smo prepričani, da bomo tudi v bodoče skupno in enakopravno gradili prihodnost naše države, spoštujoč pri tem bogastvo kulturnega in zgodovinskega izročila, ki povezuje in združuje naša dva naroda.

V želji, da se naša skupna pričakovanja uresničijo, Vas lepo pozdravljamo in hkrati želimo vse najlepše v prihajajočem novem letu.

Mr Vladimir Kokanović, predsednik ZSS

 

FOTO: www.gov.si